Een weekendje Soest. Soest in Duitsland dus…

Noteer dit voor het eerstvolgende mooie weekend. Het kan voorlopig je laatste kans zijn…

Het begon met een programmeringsfoutje en eindigde in Soest. In het Duitse Soest. Dat is een Hanzestad met dezelfde sfeer als ons heerlijke Zutphen, maar dan maatje XL.

Op minder dan 200 kilometer over de grens, net voorbij Essen ligt dat Duitse Soest, in het Ruhrgebied. We ontdekten de plaats onbevangen. Het is er mooi, historisch ( maar na WOII grotendeels herbouwd schatten we) en het is een ideale plek om er twee nachten door te brengen. Op een BMW R69S of Laverda 750 ben je er zo over de snelweg. Mocht je een Jawa of oude Speed twin hebben, of gewoon geen haast op je Laverda, dan kun je vanaf Gendringen helemaal binnendoor met een paar rechte stukken om de zaak toch even schoon te branden.

Dat slapen deden wij in Hotel Prodomo, Dasselwall 19 59494 Soest, Duitsland
02921 3500-0, een plek waar motorrijders meer dan welkom zijn, ook clubsgewijs trouwens.

Vanuit het hotel loop je zo naar het centrum van de stad waar je zelf kunt checken dat alle verhalen over de Duitse horeca waar zijn, je zou voor minder emigreren.

Voor het hotel geldt hetzelfde blije verhaal. Niet duur, wel goed.  Ze hebben er zelfs rokerskamers. En met het ontbijt kom je de ochtend glimlachend door.

En een paar kilometer verder op is het thermaalbad van Bad Sassendorf. Daar kun je voor minder dan 15 euro een dag in het warme zoute water dobberen en een saunaatje pakken. Verder is er nog voldoende te zien. De Moehnesee ligt er ook in de buurt. Denk ‘ Bomber Harris’, de film en het boek. Er wordt niet meer gebombardeerd. Er kan een rondvaart gemaakt worden. Dat is veel beter.

 www.prodomo-hotel.de/go/prodomo_hotel_soest

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!