Ducati 125 Sport – eindelijk

[nggallery id=66]

Opnieuw werd de beurs in Utrecht aangegrepen, maar nu om de laatste inkopen te doen: nieuwe kraanrubbertjes, contactpuntjes en een doorvoerrubber voor de koplamp.

Afbouwen, dat is leuk werk. Alle onderdelen die moesten worden vervangen waren er en konden worden gemonteerd. Het ging dan ook allemaal erg gemakkelijk. De foto’s waren een grote hulp bij de montage, zoals verwacht en inmiddels is de motor ook goed verzekerd met een taxatierapport dat door een erkend taxateur is opgemaakt.

Na lange tijd kon de motor weer tot leven worden gewekt. Na meer dan twintig jaar, starten, lopen en olie. Olie? Tja, rubbertje vergeten. Tussen kop en cilinder. Kan gebeuren natuurlijk. Wachtend op de eerste droge dag werden nog wat details verwerkt, de carburateurkelk voorzien van een roostertje en de kuip gemonteerd. En die eerste droge dag, die kwam er wel en zo kon de Duuk na decennia van stilstand eindelijk weer eens lekker worden uitgelaten en nog ruim op tijd voor… al die mooie evenementen. Inmiddels heeft de motor alweer de nodige kilometers achter zich en weet ik ook waar ik nog wat moet bijstellen. Hij moet natuurlijk ook nog even inrijden en dat is geen straf.

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Zwager Ron heeft intussen ook zijn brommer gekocht en dus gaat het weer opnieuw beginnen. Maar dat is weer een ander verhaal.