De grootste motorfietsfabrikant van Spanje kwam in 1945 voor het eerst in de publieke belangstelling. Dat gebeurde met eenvoudige gebruiksmotorfietsen met een 125 cc zuigergestuurde tweetakt van eigen fabrikaat. De publiciteit werd aangewakkerd door deelname aan de Tourist Trophy van 1951. In de lichtgewicht klassen wisten raceversies van de 125 cc tweetakt hoge ogen te gooien. Mondial was in die dagen onverslaanbaar, maar direct daarachter, op plaats vijf en zes, vond je de racers uit Barcelona.
Uit de 125 cc straatmachine ontstonden sportieve varianten met 175 cc en 250 cc. Aanvankelijk waren de machines uitgerust met plunjervering, maar al snel werden ze voorzien van een geveerde achtervork. Voor werden telescoop voorvorken gebruikt met, opvallend, wielmontage voor de onderste vorkpoot.
De grote doorbraak kwam voor Montesa met de Cota trail modellen en de enduro machines op de Amerikaanse markt.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

3 reacties

 1. Hallo ik heb een vraag ik ben op zoek voor een klant uit Spanje naar banden voor een Montesa model D51 de gegevens staan hier onder, zouden jullie mij hier mee kunnen helpen.

  Alvast bedankt Rini

  Hello Rini,

  The tires that Batalle wants are from a motorcycle, brand MONTESA and model D 51 from 1953. The measures are 600×65, and the internal diameter is 565mm. The front tire is stripped and the rear tire has a drawing. The original manufacturer was PIRELLI, and the moulds were sold/sent to Korea in the past.

  Let´s see if with these details you can find them.

 2. hallo ik zoek voor mijn montesa cota 348 bj 76 een voorvork en een remtrommel van voor weet u een adres hoe ik daaraan kom liefs 2de hands.mvg leo.

 3. Hallo Leo,
  Ik heb nog een complete cota 348 staan die ik wel wil verkopen.
  Ik wil er €1000,- voor. De onderdelen kun je goed doorverkopen.
  Groeten ronny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *