Francis-Barnett was een van de eerste Engelse motorfabrikanten die zijn onderdelen van elders betrok. Het bedrijf werd al in 1919 opgericht en bouwde in eerste instantie 300 en 350cc JAP zijkleppers in een eigen frame. Later werd het wiegframe, waar inmiddels Villiers-tweetakten (150 tot 350 cc) en JAP-motoren (175 tot 350cc) in te vinden waren, kenmerkend voor Francis-Barnett. De JAP-motor verdween na verloop van tijd. In de dertiger jaren werden, afgezien van de 250cc Blackburne-motor, alleen nog maar tweetakten van Villiers gemonteerd. 

Villiers bleef Francis-Barnett trouw, ook na de oorlog toen Francis-Barnett door AMC was overgenomen en de productie was verplaatst naar Birmingham. 

De tweetakt, die men in eigen beheer produceerde in de vijftiger jaren, bleek niet te voldoen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

2 reacties

  1. Beste Henk,

    Leuk dat je een FB hebt, mijn vader had er vroeger ook een, maar heeft deze jammer genoeg verkocht, heb van hem het motorvirus ge-erfd want ik heb nu zelf een kawasaki Z550 Ltd uit 1981 en een BMW K75S uit 1986, maar goed, volgens mij heeft een FB een Villiers blokje er onder hangen, indien dit voor je motor ook het geval is dan heb ik denk ik wel een adresjes voor je met meer info.

    Was vandaag in Barneveld op de motormarkt en zag daar een soort van werkplaatshandboek voor Villiers, heb het adres van de standhouder dus als je even contact met me opneeemt dan kan ik je wat meer vertellen hierover en eventueel je in contact brengen met mijn vader want die kan je dingen uit de eerste hand vertellen over de FB. mijn tel: 033 4945071,

    groetjes,

    Albert Wijngaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *