AJS is terug

AJS is terugAJS. What is in a name? AJS was één van de toonaangevende Britse merken. Ooit.

Het in 1909 opgerichte merk ging ten onder, maar de merknaam bleef leven. Net als de merknamen van andere Britse motormerken die aan een zwerftocht onder de tochtige vleugels van rechthebbenden, avonturiers en dromers terecht kwamen. De Britse motorfietsindustrie? Dat is allemaal water onder de brug met Triumph als de uitzondering die de regel bevestigt.

Even terug naar AJS. De huidige eigenaar van de merkrechten, Nick Brown heeft weldegelijk historische merk connecties. Zijn vader, ‘Fluff’ Brown werkte en reed wedstrijden voor AJS. Sinds 1999 importeert Nick motorfietsen uit China. En hij noemt die motorfietsen ‘AJS’. En daar heeft hij het volste recht op.

Het is en echte AJS. Toch?

Met de Cadwell maakte Nick de overstap van het pure transport naar het retro/fun segment van het motorrijden. Chinese motorfietsen zijn maar net zo goed als de kwaliteitscontrole er van is. En blijkens Engelse tests is die kwaliteitscontrole voor de Cadwell prima voor elkaar.

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Je kunt het hele artikel lezen op onze zusterwebsite van Auto Motor Klassiek. 

AJS is terug