Wat voor accu’s zijn er voor motorfietsen?

Motorrijden is vrijheid. De sensatie van het motorrijden is uniek. Het duurt even voordat je precies weet hoe je een motorfiets moet besturen, maar daarna haal je hier zeker plezier uit. Je kunt gemakkelijk op de mooiste plekken komen en het is daarbij ook nog eens een gezonde workout. 

In tegenstelling tot een auto is een motorfiets veel milieuvriendelijker, de motor die erin zit is aanzienlijk kleiner dan bij een auto. Het is daarbij ook veel goedkoper om op een motorfiets te rijden. Dat komt doordat de aanschafprijs sowieso al veel lager ligt dan bij een auto. De startkosten en het onderhoud zijn ook veel goedkoper. Motorfietsen gaan daarbij ook minder snel kapot, dus daardoor heb je sowieso minder onderhoudskosten. Het heeft veel voordelen om te rijden op een motorfiets, maar je moet wel zorgen voor de juiste accu. Je kunt een accu bestellen via een online webshop en dan wordt deze snel thuisbezorgd. Benieuwd welke accu’s er allemaal zijn voor motorfietsen? Lees hier dan snel verder!

Gel motor accu’s

Deze accu’s zijn in de fabriek gevuld, hermetisch gesloten en geladen. Dat betekent dat je hierna geen onderhoud hebt aan de accu en hem nooit meer hoeft aan te vullen met gedemineraliseerd water. Je hoeft ook niet te controleren of het vloeistofpeil in orde is. De gel-motoraccu heeft een langere levensduur omdat het minder vatbaar is voor sulfatering. Het is wel goed om hem eenmaal per maand te verbinden aan een druppellader zodat de maximale levensduur behaald kan worden. Het is belangrijk dat je weet hoe je met de accu om moet gaan en hier eerst verdiept in het gebruik. Het is slim om goed te kijken naar de huidige accu en dat je de nieuwe accu hiermee laat overeenkomen. Wanneer je er niet helemaal zeker over bent, kun je het beter even aan een specialist navragen.

Lithiumion-motoraccu’s 

De levensduur, veiligheid en prestatie van lithiumion-motoraccu’s zijn erg goed. De levensduur is daarbij wel afhankelijk van de temperatuur van de omgeving. Ze houden niet van de kou en presenteren daarin ook minder goed. Het is ook belangrijk dat je de accu niet te lang laat liggen. Deze accu’s zijn goed te gebruiken wanneer je aan de motorfiets zelf wilt sleutelen, het is fijn dat deze accu klein is en daardoor makkelijk te monteren.  

AGM-motoraccu’s

Een AGM (Absorbing Glass Material) motoraccu kan goed functioneren in de winter. Deze accu moet je aan de lader leggen, maar als je het een keer vergeet doet die het alsnog goed. Deze accu’s worden geleverd met een los zuurpakket. Je moet hem één keer vullen en laden, daarna heb je een lekvrije en onderhoudsvrije motoraccu. Er zijn verschillende merken waar je voor kunt kiezen bij accu’s. Een Yuasa motoraccu biedt een hoge kwaliteit en staat hier ook om bekend. Het is de voorloper op de accu’s en zeker een aanrader om van dit merk een accu te kopen.

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.