Een goede verzekering voor je motor is geen overbodige luxe

In Nederland is het verplicht om een verzekering te nemen als je met de motor de openbare weg op gaat. Net zoals een autoverzekering afsluiten verplicht is als je in een auto rijdt, is het bij een motor een verplichting. Er zijn verschillende soorten dekking te krijgen op een motorverzekering. Zo kun je kiezen voor een verzekering met WA dekking, en een verzekering met all-risk dekking. Beide verzekering zijn inhoudelijk wat verschillend van elkaar, en hebben ook een andere prijs. Bij een WA-dekking wordt de schade gedekt die je per ongeluk toebrengt aan een ander. Deze vorm van dekking is verplicht in Nederland. Een all-risk dekking dekt niet alleen de schade die toegebracht is aan anderen, maar in de meeste gevallen ook de schade aan je eigen motor. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de dekking die je neemt, en wat de overige voorwaarden van de verzekering zijn. Als je dit vooraf goed uitzoekt, kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. 

Kies de juiste dekking

Het is aan te raden om goed na te denken over de dekking die je neemt. Beide vormen van dekking hebben voordelen en nadelen. De verzekering met WA-dekking is wat goedkoper, maar dekt geen schade aan je eigen motor. De all-risk verzekering doet dat wel, maar daar betaal je maandelijks een hoger bedrag voor. Het is daarom goed om bijvoorbeeld te kijken naar de waarde van de motor. Bij schade wordt namelijk maar vergoed tot maximaal de dagwaarde van de motor. Heb je een oudere motor met een relatief lage dagwaarde, dan kun je je afvragen of het wel verstandig is om de motor all-risk te verzekeren. Je betaalt dan een hoog bedrag, maar zult relatief weinig uitgekeerd krijgen bij een grote schade. 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een goede verzekering is voor iedereen in het verkeer aan te raden. Ook al ben je nog zo’n goede motorrijder, een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Er zijn in het verkeer altijd andere weggebruikers die invloed hebben op jouw verkeersveiligheid. Daarom is het goed om in elke situatie goed verzekerd te zijn, zodat je nooit voor onverwacht hoge kosten komt te staan. 

Kijk goed naar de voorwaarden van een motorverzekering

Als je een motorverzekering hebt uitgekozen waar je een goed gevoel bij hebt, kijk dan ook zeker naar de aanvullende voorwaarden. Er zijn namelijk verzekeringen die andere voorwaarden hanteren als het gaat om schade door een storm of bij diefstal van de motor. Ook in die gevallen zul je waarschijnlijk voor de kosten gedekt willen zijn. Lees daarom goed de dekkingsvoorwaarden van de verzekering door, voordat je deze definitief afsluit. 


LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!