Motorverkopen verdubbeld

De BOVAG en RAI melden dat de motorfietsverkoop is verdubbeld de afgelopen maand ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Goed nieuws dus voor de branche die leeft van de motorverkoop van moderne motoren, want daar gaan die cijfers over. De mannen die het kunnen weten wijten het aan het vroeg begonnen seizoen, een paar fraaie weekenden en een succesvolle motorbeurs in Utrecht. Ikzelf heb altijd al in die luxe positie willen verkeren om als het een weekend mooi weer is, even snel een nieuwe Suzuki te kunnen kopen, just for fun en vraag mij altijd af wie dat wel kan. Wie van onze lezers heeft een nieuwe motor gekocht vanwege ‘het mooie weer’? Reacties hieronder.

In februari 2008 werden 1.811 motorfietsen geregistreerd. Dat is een ruime verdubbeling van dezelfde maand in 2007, toen 878 nieuwe motorfietsen werden verkocht. Eind februari 2008 stond de teller van de motorfietsverkoop op 2.956; een jaar eerder bleef de verkoop na twee maanden steken op 1.906.

BOVAG en RAI Vereniging schrijven de opmerkelijke stijging toe aan de vroege Motorbeurs en een paar lente-achtige weekeinden in februari. De drukbezochte Motorbeurs Utrecht luidde de start in van het motorseizoen. Omdat de beurs dit jaar al eind januari werd gehouden, een maand eerder dan vorig jaar, betekende dat een vroege start van het seizoen. Daarnaast kende februari een paar fraaie, zonnige, niet al te koude weekeinden waardoor de motorfietsen vervroegd uit de winterstalling werden gehaald en het bij potentiële motorfietskopers eerder dan gebruikelijk ging kriebelen. Motorbedrijven noteerden die weekeinden een significante stijging van het aantal belangstellenden in de showroom. 
De aantrekkende motorverkopen wijzen er op dat consumenten hun eigen financiële situatie veelal gunstig beoordelen, ook al is het consumentenvertrouwen onder invloed van de kredietcrisis gedaald. Het CBS wees eind vorige maand al op deze spagaat. Bij de autoverkopen over februari zien we dezelfde trend. 

Alle grote merken profiteren van de fors aantrekkende markt. Marktleider Suzuki verkocht in februari 360 motoren, tegen 153 een jaar eerder. Bij Yamaha steeg dat van 154 naar 282 en Honda noteerde een stijging van 152 naar 333. Opvallend is verder de reuzensprong van Kawasaki, dat in februari 2007 nog 38 motorfietsen verkocht en afgelopen maand goed was voor 130 nieuwe motoren.

 

 

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!