Yamaha EF2000iSv2 Generator www.ftejerez.com Concept 2 Indoor Rower (Model D) http://concept2machine.us

Reportages

Lezersfiets: Honda CB750 K

By  | 
[smooth=51]
Frans Kucera is eigenaar van deze Honda CB750 K uit 1984. De motor is met zijn 24 jaar bijna vrij van wegenbelasting en volgens ons zeker al in het bezit van zijn klassiekerstatus. Inmiddels heeft hij ook al een respectabel aantal kilometers achter de kiezen en is met zijn 88.758 praktisch probleemloze kilometers een oerbetrouwbare reisgenoot. 

“Toen ik de motor kocht had hij wel wat startproblemen,” vertelt Frans. “De dynamo bleek stuk, maar nadat dit was gerepareerd startte de Honda probleemloos.” Frans rijdt er zo’n beetje tienduizend woon/werk-kilometers per jaar op deze fiets en is dus een echte doorrijder. Maar het liefst toert hij met mooi weer over dijkweggetjes rond het IJsselmeer. Tja, wie niet?

De Honda ziet er zo op het eerste gezicht netjes uit, het chroomwerk is goed, alleen het voorspatbord is wat aangeroest. “Hiervoor ben ik trouwens op zoek naar een ander exemplaar,” vertelt Frans. Hij onderhoudt de motor op en top en polijst elk voorjaar zelfs de aluminium delen. Wij vonden zijn motor in ieder geval wel weer zo leuk dat hij wat ons betreft het predikaat ‘Motor Klassiek Lezersfiets’ verdient.

Chris Pil woont in Zeeland en hij is ook een trotse eigenaar van zo’n CB750 K uit 1984 en heeft maar iets meer dan 12.000 kilometer op z’n teller. Niet verkeerd! Maar het bordeauxrode originele exemplaar heeft wel een vreemd euvel. De lak op de tank toont blaasjes en barsten. Geen Japanse vakkwaliteit zou je zeggen? Het ziet er toch allemaal op de foto wel origineel uit en lijkt ons niet overgespoten. Chris is ervan overtuigd dat het wel goed komt met de fiets en we zien hem ook al driftig schuren voordat de tank zijn verse laklaag ontvangt.

En hoe zit het met jouw motor?

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *