Instant Classic: MV Agusta Hydrogen

Kijk, daar staat-ie dan: de MV Agusta Brutale Hydrogen. Een resultaat van de unieke samenwerking tussen de merken Hydrogen en MV Agusta. MV behoeft natuurlijk al helemaal geen introductie en Hydrogen is een exclusief Italiaans kledingmerk. U snapt: deze samenwerking heeft helemaal niets te maken met het feit dat het kledingmerk werd opgericht door Giovanni Castiglioni – de marketing director van MV – en Lapo Elkan – de marketing director van Fiat…

Beide vrienden (Elkan is kleinzoon van Gianni Agnelli, Castiglioni is zoon van Claudio Castiglioni) voltooiden samen hun studie aan de London Business school, hebben naast goede smaak ook veel fair en talent voor marketing en ze hebben hun respectievelijke familiebedrijven de voorbije jaren duchtig gedynamiseerd. Hydrogen hebben ze samen opgericht als nevenactiviteit waarin ze al hun creativiteit en zakelijke flair kunnen botvieren.

Als exclusieve merchandiser voor onder andere Fiat, MV Agusta, Lamborghini en Lotus werd Hydrogen in no time een icoon in de wereld en Italiaanse sportlui en vedetten stonden te trappelen om de Hydrogen kledij te mogen dragen en de bekende Fiat trainingjasjes hebben het merk weer helemaal op de kaart gezet als historisch, stijlvol en fun automerk.

Al in 2005 kwam Hydrogen met een exclusieve merchandise lijn voor MV Agusta en nu worden de rollen omgekeerd. Lapo en Giovanni hebben samen de MV Agusta Brutale 910R van een Hydrogen styling voorzien.

De MV Agusta Brutale 910R werd gekozen als basis omwille van zijn trendsettende styling, elegant-krachtige uitstraling en sportief potentieel. Met 136 pk in een superpotent rijwielgedeelte vormt hij de referentie in zijn segment. Voorzien van een Hydrogen styling krijgt hij eeuwigheidswaarde.

Er worden er maar honderd van gebouwd, met de hand – mind you. Deze worden verkocht via twintig exclusieve boetieks in Italië. Als Nederlander of Belg kunt u er misschien ook een op de kop tikken. Wees er wel snel bij, want er wordt er maar een in Nederland en een in België verkocht. De verkoopprijs bedraagt € 23.499 voor Nederland en € 20.499 voor België.

 Als dit geen instant-classic is, dan weten wij het ook niet meer. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *