Exotentreffen 2023: Een unieke mix van motorpassie en nostalgie

In de wereld van klassieke motorfietsen zijn er enkele evenementen die meteen aandacht trekken, en het Exotentreffen is er absoluut één van. Voor degenen die nog onbekend zijn met dit jaarlijkse motorfeest: het Exotentreffen is een mix van passie, nostalgie en gezelligheid.

Bijzondere ontmoetingsplek voor motorrijders

Al sinds 1993 verzamelen motorrijders zich jaarlijks voor dit bijzondere event. En hoewel de 30ste editie uitgesteld moest worden vanwege COVID, zal het evenement dit jaar voor de 29ste keer worden georganiseerd. Op 09-09-2023 komen motorliefhebbers uit onder meer Duitsland, Engeland, België en Nederland naar het pittoreske Doorn om hun bijzondere motorfietsen te tonen.

Wat te verwachten?

De dag begint traditioneel met een static show bij de ontvangst. Dit is hét moment waar motorrijders hun trots, vaak na jaren van restauratie en onderhoud, kunnen laten schitteren. En bijzonder aan deze editie is dat de bewoners van het Zonnehuis, het startpunt van het evenement, ook mee zullen genieten van al dit moois.

Een ander hoogtepunt dat hopelijk in 2023 weer op de planning staat, is het Concours d’Elegance. Hier worden prijzen uitgereikt in categorieën zoals de mooiste originele exoot, de schoonste motor en de meest indrukwekkende custombuild.

Voor iedere motorliefhebber

Het mag dan wel ‘Exotentreffen’ heten, het event is niet exclusief voor exotische motorfietsen. Van oldtimers tot moderne motoren en van choppers tot sportfietsen, iedereen en elke motor is welkom. Zowel voor de tourtocht als voor de afsluitende barbecue.

Betaalbare dag uit

Het Exotentreffen is altijd al een non-profit evenement geweest, wat betekent dat de organisatoren streven naar een kostendekkend evenement. Voor een klein bedrag kunnen bezoekers genieten van de hele dag, of ze nu meedoen aan de tourtocht, de barbecue of beide.

Start en route

Het evenement start bij het Zonnehuis in Doorn. Hier kunnen bezoekers vanaf 10:00 uur terecht. De toertocht start vervolgens rond 12:15 uur. De route neemt de deelnemers mee door het schilderachtige landschap rondom Doorn, waarbij het Concours d’Elegance halverwege de route plaatsvindt.

Terugblik op Exotentreffen 2022

Vorig jaar, op 10 september 2022, werd het Exotentreffen na een pauze van twee jaar door de pandemie weer hervat. Ondanks het wisselvallige weer was het evenement een succes. Michiel’s barbecue was het culinaire hoogtepunt, waarbij motorvrienden onder de zon genoten van goed eten en gezelligheid.

Kortom, voor de lezers van Motor Klassiek, en voor iedere motorliefhebber, is het Exotentreffen 2023 een niet te missen evenement. Een dag vol passie, historie en de unieke sfeer van de motorwereld.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *