Beaulieu Motorcycle World, voor elk wat wils

[MEDIA=17]
Een uiterst gevarieerd aanbod van motoren, activiteiten, onderdelen, stunts en demonstratieracen bleek de succesformule van de 14e aflevering van het motorweekend op Beaulieu op 4 en 5 juli. Deze variëteit qua motorgebeuren kwam ook goed tot uiting in de stijl van de bezoekers: Engelse dandy’s tot de gotische stijl waren vertegenwoordigd!

Het sensationele aspect was de hele dag door aanwezig met halsbrekend gestunt op tweewielers met een motorbeheersing waar wij van Motor Klassiek best een beetje jaloers naar kijken! En Steve Colley was een plezier om naar te kijken. Het leek of de zwaartekracht bij een aantal deelnemers uitgeschakeld was: motoren vlogen hoog door de lucht terwijl de berijder nog acrobatische toeren uithaalde.

Het weekend is er een voor alle motorliefhebbers. De allerjongste exemplaren kon je zien op een van de stands van alle voorname motorfabrikanten de laatste modellen, waarop je ook nog even plaats kon nemen. Wilde men toch iets anders, dan waren er alle custom-motoren te bewonderen: zo fraai gebouwd, zo geweldig mooi gespoten in bijzondere kleuren en met bijzondere effecten zoals je het niet veel ziet…maar niet echt om mee op vakantie te gaan.

Engeland zou Engeland niet zijn als ook het klassieke tweewielergeweld aanwezig was. Zo was er een keur aan motoren uit de zeventiger, tachtiger jaren en natuurlijk uit het verre verleden van de ontwikkeling van de motor: begin vorige eeuw, periode tussen beide wereldoorlogen, ze stonden er op en top bij en hebben toch nog steeds een bijzondere technische uitstraling.

Het leuke was dat er een aantal van de oudere motoren gebruikt werden in de demonstratieritten en soms leek het dat de berijders dezelfde leeftijd hadden als de motoren, maar wat een plezier om ze vol trots een respectabele snelheid te zien behalen!

De jongeren kwamen ook aan hun trekken: ze konden proefcrossen op het achterste veld van Beaulieu waar een parcours was uitgezet. Tot aan de jongsten toe werden ingeschakeld, want de jongste op een (piepkleine) motor was 4 jaar! Allen waren natuurlijk onder goede begeleiding en goed opgeleid, maar wat een plezier deze jongeren zo verantwoord te zien “stuntrijden”!

De motorfiets neemt ook in het museum (National Motor Museum – vlak naast Motorcycle World) een belangrijke plaats in: bij de ingang staan enkele motorfietsen als deel van de tijdelijke expositie “Art of Custom” en behalve een speciaal eerbetoon aan Ducati, zijn er ook een aantal zeer oude en bijzondere motoren te bewonderen. . .

Aan het eind van de rit wel even met de ogen knipperen om weer in de “echte” wereld te belanden!


LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *