Reportages

Long Way Down; nieuwe serie National Geographic

By  | 
[MEDIA=14]
Ewan McGregor en Charley Boorman beginnen aan een motoravontuur van meer dan 24.000 kilometer dwars door Afrika. In een tiendelige serie kunnen we het motorminnende duo volgen van Schotland naar Kaapstad, via Libië, Ethiopië, Soedan en Rwanda. In beeld en geluid, bij Discovery Channel vanaf 21 augustus, elke donderdag om half elf. 

Drie jaar nadat Ewan McGregor en zijn beste vriend Charley Boorman op hun motor de aarde rondreisden, gaan de twee vrienden weer op weg om van de punt van Schotland naar het zuiden van Afrika te rijden. Ze leggen tienduizenden kilometers af op ruw terrein en wagen zich op gevaarlijke wegen en in criminele landen. Ewan en Charley gaan tot het uiterste op de reis van hun leven. Een reis die je altijd hebt willen maken, maar wat er misschien nog net even niet van gekomen was.

Drie maanden lang vragen de mannen het maximale van hun fysieke en geestelijke capaciteiten. Ze zien een hele nieuwe kant van Afrika; ze rijden door een zandstorm in Libië, reizen met een gewapende escorte door Egypte, vliegen over de vlakten van Kenia, trekken door de Oegandese bergen en rijden langs de Zuid-Afrikaanse kust.

Het ruige landschap is prachtig, maar de reis verloopt niet zonder problemen. De spanningen lopen hoog op als Ewan en Charley halverwege de reis ruzie krijgen over het verdere verloop van de tocht. De mannen moeten hun onenigheid uitpraten, anders brengen ze zowel de reis als wellicht hun vriendschap in gevaar. Tegen de tijd dat Ewan’s vrouw zich in Malawi bij het team aansluit kunnen de mannen weer lachen en zijn ze klaar om elke lastige motorroute aan te pakken.

Beleef de reis door de ogen van Ewan en Charley door middel van videodagboeken, helmcamera’s en microfoons. Ondanks enkele moeilijke momenten, blijft het hele team vrolijk en aanstekelijk enthousiast. En bekijk nu maar vast de promo die we voor je op de site gezet hebben en verheug je alvast op die 21e augustus en de tien weken daarop.

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *