Zijspan op kenteken

Legaal zijspan rijden. Dat kan nu structureel  als het geheel op het kenteken is ingevoerd. Het zal wel weer iets met Europa* te maken hebben en gaat over de mogelijke aanwezigheid van een afneembaar zijspan.

Inschrijven op het kenteken bewijs

In de dagen dat onze klassiekers geboren werden waren zijspannen  per definitie aanbouwbaar en afneembaar. Je begon met een motor, je kreeg verkering. En toen werd het ernst… “En Ernst kan nu al lopen”. Dat die afneembaarheidsaanduiding vermeld moest worden, daar heeft de RDW goed ruchtbaarheid aan gegeven. Het invullen van de L4e optie was zelfs tijdelijk gratis.

In samenwerking met de Fehac is er nu besloten de tijdelijke registratiemogelijkheid om te zetten in een blijvende idem. En dat is nog steeds helemaal gratis.

Het hele verhaal leest u onder de verrassend duidelijke link: www.rdw.nl/Particulier/Paginas/Zijspan-van-een-motorfiets-registreren-of-verwijderen.aspx

Daarbij melden we nog even dat zijspanrijden het motorrijden tot een compleet jaar vullend feestje maakt. Want op uw klassieke zijspancombinatie heeft u aanzienlijk minder kans om om te vallen, trekt op drie willen in de winter meer bekijks dan dat Rob de Nijs op zomerse dagen met zijn Harley deed en u ervaart de elementen toch alsof u gewoon van het motorrijden geniet. Verwarmde handschoenen zijn daarbij wel onze geheimtip.

Lees het hele verhaal op onze zustersite Auto Motor Klassiek

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!