Yamaha EF2000iSv2 Generator www.ftejerez.com Concept 2 Indoor Rower (Model D) http://concept2machine.us

Reportages

Spannende strijd tijdens Paasraces

By  | 
Diverse coureurs wisten afgelopen weekend een dankbaar publiek van rond de vijfduizend motorliefhebbers een spannend schouwspel te bieden. Vooral de Nederlander Arie Vos en de Fransman Maxime Berger wisten te imponeren. Na een prachtige strijd tussen beide coureurs moest Vos vanwege afstellingsproblemen bij zijn Ducati in de jonge Fransman toch zijn meerdere erkennen, in ieder geval wat betreft deze race. De 18-jarige Maxime Berger van het Ten Kate Honda Racing Team won de Dutch Superbikes-klasse.

Arie Vos: “We hebben onze tijd hard nodig om de motor goed af te stellen voor volgend weekend. Dan rijd ik in de WK Superbike mee. Het was daarom goed dat ik vandag nog kon rijden op het TT Circuit. Maar we hebben veel werk te doen.”

Arie Vos was verleden jaar ongenaakbaar in het Nederlands kampioenschap bij de Superbike en Supersport. Dit jaar rijdt hij geen Supersport, vandaar dat de concurrenten nu alle kansen aangrijpen om deze klasse naar zich toe te trekken.
Joan Veijer, verleden jaar nog tweede achter Vos, greep de kans met beide handen aan. Veijer won en liet Raymond Schouten een halve seconde achter zich. “Vooral in het begin had ik moeite om Schouten te volgen, want mijn banden sleten vrij snel. Ik ben achter hem blijven hangen en heb gekeken waar hij iets langzamer reed. En daar heb ik van kunnen profiteren en hem gepasseerd.”
Tweede man Raymond Schouten lag een tijdje aan kop, maar Veijer passeerde hem in de bocht Stekkenwal. Schouten: “Ik wilde in één van de laatste bochten proberen Veijer terug te pakken, maar enkele achterblijvers zaten mij in de weg.”
De winnaar van de 125cc, Michael van der Mark, begon wat moeizaam aan zijn race. “Bij de start raakte ik achterop, omdat ik klem kwam tussen enkele rijders. Gelukkig kon ik snel aansluiting vinden en de kop pakken.”
De 15-jarige Van de Mark had op de streep een voorsprong van maar liefst zeven seconden op de 16-jarige Australiër Leigh Smith. Deze reed dit weekend voor het eerst in Europa.
In de zijspanklasse zegevierde de combinatie Bevers/Vermeer. Het tweetal had maar liefst 32 seconden voorsprong op Johansen/Christiansen uit Denemarken.

De klasse Classics, werd een prooi voor Adrie de Ridder uit Terneuzen en de 250cc werd gewonnen door Mark Bezemer uit Twello.

SMA-voorzitter Jaap Timmer toonde zich tevreden over het raceweekend. “Ondanks dat we tijdens Pasen de races hebben moeten schrappen, blijkt dat het publiek toch ook nu de weg naar het circuit heeft gevonden. Zowel wat de publieke belangstelling betreft, als het sportgedeelte, kunnen we tevreden terugkijken”, aldus Timmer.
Uitslagen:

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Dutch Superbike:
1. Maxime Berger (Frankrijk);
2. Arie Vos (Oss);
3. Bob Withag (Borne).

Dutch Supersport:
1. Joan Veijer (Staphorst);
2. Raymond Schouten (Waardhuizen);
3. Patrik Vostarek (Tsjechië).

125cc:
1. Michael van der Mark (Rotterdam);
2. Jackson Leigh Smith (Australië);
3. Joop Timmer (Lobith).

250cc:
1. Mark Bezemer (Twello);
2. Erwin Postmus (Gieten);
3. Lars Kristiansen (Denemarken).

Zijspannen:
Jan Bevers/Ron Vermeer (Helmond);
2. Jesper Johansen/Soren Howard Christiansen (Denemarken);
3. Bertrand Huges/Jean Lowette (België)

Classics:
1. Adrie de Ridder (Terneuzen);
2. William de Ridder (Terneuzen);
3. Jan Jan Kampen (Steenwijk).

 

 

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *