Saxon Henchman nieuw, maar wel klassiek

Tijdens de European Bike Week in Oostenrijk introduceert Saxon Motorcycles Europe een heel nieuw model custom voor Europa. De Saxon Henchman, want zo gaat-ie heten, wordt een fiets boordevol moderne techniek maar wel met een vette knipoog naar het klassieke design. En dat maakt hem natuurlijk extra leuk vinden wij. “Voor een interessante prijs,” zo zegt de nationale Saxon-spreekbuis Rinke Andringa. 

Frank Vermeulen, samen met Rinke oprichter van de Europese Saxon-divisie steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Het is fantastisch dat we zo snel met een nieuw model op de markt kunnen komen,” zegt hij. “Zeker omdat de prijs van deze motor een stuk lager ligt dan onze huidige modellen.” Andringa: “De Henchman kan op wens van de koper geproduceerd worden, waarmee we dezelfde mogelijkheden bieden als bij onze Warlord en Firestorm.” “De Henchman is een iets gemene, ‘hard-core’ motor met een tikje donkere kant,” gaat Rinke verder. “Een no-nonsense motor met de uitstraling en stijl van vroeger, maar het comfort en de kwaliteit van nu.” Maar wat is er mis met lekker langs de straatkant wat te sleutelen? 

De Henchman is een echte hardtail in de bobber-stijl, voorzien van een 96″ (1566cc) S&S motorblok, een 200 achterband, 6 versnellingen en een geveerd zadel. Optioneel kan de motor worden voorzien van een springer voorvork en via de dealer met schokdempers of zelfs een pneumatisch veersysteem onder het zadel. Brembo’s nemen voor en achter de ‘HO!!!!’-factor voor hun rekening. 

Het Amerikaanse motormerk streeft ernaar om nog dit jaar de Europese Typegoedkeuring op de Henchman te krijgen, zodat de motoren al voor 2009 beschikbaar zijn voor Europa en Zwitserland. 

Natuurlijk is de European Bike Week tussen 2 en 7 september de ideale gelegenheid om zo’n nieuwe custom te introduceren. Tenslotte praten we hier over “Europe’s biggest and best Harley Party” en zal iedere rechtgeaarde customliefhebber op z’n minst de Youtube videootjes gaan bekijken als hij of zij het Harley-feestje dan niet al bezoekt. We zagen hier en daar al reisjes aangeboden en het Oostenrijkse Faak am See is dan natuurlijk ook niet zo gek ver weg.   

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Meer informatie over Saxon kun je vinden op hun site.