Een succesvol weekend bekroond met 2 bekers
Een succesvol weekend bekroond met 2 bekers

Likkebaarden naar een BMW Kneeler
Bij de HMV demorace in Barneveld had Eef al eens bewonderend en likkebaardend staan kijken naar de fraaie BMW zijspan kneeler van Hans en Frits Klein. Zoiets moet je nou ook eens bouwen zei Ria, dan ga ik in de bak. Verdere aansporing was niet nodig en toen Eef aan Hans en Frits gegevens over de combinatie vroeg werden deze hem meteen verstrekt. Toen ook nog een gunstig geprijsde en optisch en technisch puike BMW R75/5 het pad van Eef kruiste, was ook de krachtbron geen probleem meer. Wanneer Eef aan een klus begint gaat hij daar continu mee door tot het af is. Wanneer je nog nooit een combinatie gebouwd hebt en je zet inclusief het veel geduld en precisie vergende laswerk, de inbouw van de motor, het polyester van de kuip en het signaalrode spuitwerk een BMW wegrace zijspan kneelercombinatie op de 16 inch wielen (die bij Haan wheels gespaakt werden), dan heb je toch wel een fenomenaal stukje vakwerk geleverd. En een professioneel ogend stuk vakwerk is het.

Het zijspan is gebouwd volgens de lijnen, als ik het zo zeggen mag, van de combinatie waarmee Helmut Fath/Alfred Wohlgemut reden. Die hadden weliswaar een Rennsport ohc blok (als u toevallig nog zo’n blok weet?), maar wanneer Eef’s combinatie terug in de tijd zou worden gezet viel hij niet uit de toon. En dat kan lang niet van alle zgn. klassieke racers gezegd worden, waarmee ik een vinger op de wond leg, want er rijdt langzamerhand wel veel kaf onder het koren. Betreffende besturen: let op uw zaak! Ria, wel degelijk vol bewondering voor de combinatie, maar nog liever even de kat uit de boom kijkend, gaf haar passagiersplaats in de combinatie voorlopig even aan Tattoo Ed Munnik uit Alphen a/d Rijn. In 2002 startte de combinatie in Boskoop met als resultaat een 1e plaats. Dat betekende dat ondanks amper of geen training “de proefvaart” goed was doorstaan en dat rijder en bakkenist het vak beheersten.

Zoals bijgaande startfoto van de race in Barneveld laat zien mag de zijspanklasse, met name bij de HMV, zich in een groeiende belangstelling verheugen en is ook bij het publiek bijzonder populair.

Eef’s grote voorbeeld: de BMW combinatie van Helmuth Fath/Alfred Wohlgemuth
Eef’s grote voorbeeld: de BMW combinatie van Helmuth Fath/Alfred Wohlgemuth


LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!

Eén reactie

  1. heel leuk om deze verhalen te lezen wil nog wel eens van eef en ria horen eigenlijk nooit vergeten maar door dit bericht wel benieuwd hoe het met hen en de anderen is,adri groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *