Harley-Davidson

Het ontstaan van Harley-Davidson in oktober

Harley And The Davidsons is het epische verhaal van twee 19-jarige schooljongens uit Milwaukee die in hun achtertuin een motorbedrijfje starten dat uitgroeit tot een Amerikaanse legende. Bill Harley is het genie dat machinebouw studeert, Arthur Davidson de regelaar die de uitvindersdromen van Harley realiteit maakt. Als hun eerste ontwerp een bescheiden succes kent, realiseren ze zich dat ze startkapitaal nodig hebben om het perfect te maken. Arthur klopt aan bij zijn broer Walter die buiten Milwaukee woont en hij riskeert zijn spaargeld en zijn onderkomen, maar het geloof in het project is groter dan zijn zorgen.

L to R: Arthur Davidson played by Bug Hall, Walter Davidson played by Michiel Huisman and Bill Harley played by Robert Aramayo.
L to R: Arthur Davidson played by Bug Hall, Walter Davidson played by Michiel Huisman and Bill Harley played by Robert Aramayo.

Maar Walter is meer dan een investeerder. Hij is het die de motor anders wil maken dan de concurrentie: groter, sterker én sneller. Vooral dat laatste brengt hij graag zelf in praktijk door als motorracer de grenzen op te zoeken en daarmee Harley-Davidson op de kaart te zetten.

Door hun vindingrijkheid, innovatie en fraaie ontwerpen weten de drie Harley-Davidson uit te bouwen tot een merk van betekenis en de concurrentie achter zich te laten, inclusief het grote Indian dat een paar jaar eerder was opgericht. Ook als de Grote Depressie toeslaat in de jaren dertig, weten ze overeind te blijven. Terwijl de meeste motormerken omvallen, loodsen Bill, Arthur en Walter hun bedrijf door de crisis heen om er zelfs sterker uit te komen en uiteindelijk een racemotor te ontwikkelen voor het grote publiek.

Harley And The Davidsons is van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 22 oktober om 21:00 uur te zien bij Discovery en wordt reclamevrij uitgezonden.

harley-and-the-davidsons_walter-davidson

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!