Featured

Forté: vet schoon!

By  | 

Motor-ketting smeren met Forte

Motor-ketting smeren met Forte


Voor de meeste motorrijders behoort het onderhoud van de ketting tot de vaste gewoontes. Zoiets als in je leer stappen voordat je de weg op gaat. Eigenlijk moet zo’n ding om de paar honderd kilometer worden gesmeerd want corrosie en vervuiling beperken de levensduur van een ketting in sterke mate. Maar voordat het vette spulletje goed hecht, moet de ketting  worden gereinigd. Vroeger werden kettingen nog wel eens uitgekookt, maar dat zit er met de modernere o-ring kettingen niet meer in. Dus die moeten met kerosine of speciale kettingreiniger worden behandeld. 

Bij het nieuwe Red Chain Lubricant van Forté krijg je one-package deal: kettingreiniger en smeermiddel in een. Eerst wordt de deze een keer ingespoten zodat ketting en tandwielen worden ontdaan van vuil en smeer, daarna wordt het ding nog eens behandeld waarna er een half uurtje moet worden gewacht. Door de vloeibaarheid van het middel, dringt het smeermiddel goed in de ketting door en na een half uur zijn de vluchtige delen verdampt, waarna een hoogwaardige smeerfilm achterblijft. Mooi hé! Ongetwijfeld is het spul leverbaar via de standaard motorwinkel. 

Meer informatie via www.forte-nwe.com 

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *