Motorsport taboe in Assen?

Motorsport taboe in Assen? Nog niet maar komend jaar zullen maar liefst veertien evenementen van de kalender worden geschrapt dankzij torenhoge boetes die het circuit in het vooruitzicht worden gesteld bij het overschrijden van de geluidsnormen. Daarbij gaat het vooral om breedtesportevenementen en daaronder vallen behalve vijf ACNN autoraces ook nog eens zes Cupraces en de Zomeravondcompetitie voor motoren. 

Door de uitspraak onlangs van de Raad van State mag de Provincie Drenthe het TT Circuit Assen boetes opleggen bij overschrijding van de geluidsnorm in de categorie 3 en 4. Deze boetes bedragen respectievelijk € 5000.- en € 10.000.- per overtreding. Categorie 3 en 4 evenementen zijn zoals gezegd met name breedtesportevenementen zoals jeugdsportwedstrijden en KNMV Cupraces.

Saillant detail is dan ook nog eens een keer dat het hier niet gaat om een geluidsnorm die overschreden wordt in de nabij gelegen woonwijk – die er trouwens nog niet stond toen het circuit vele decennia geleden werd gebouwd –  maar op het circuit zelf.Voorzitter Jan de Geus van de Motorsportbond KNMV meldde gisteren op de persconferentie dat de breedtesport zware schade oploopt. “Nederlandse jeugd moet Spaanse lessen gaan volgen, om in Spanje naar school te kunnen omdat daar wel breedtesportactiviteiten mogelijk zijn. Verder zei de motorsportpreses dat het vreemd is dat motoren die goedgekeurd zijn om op de Nederlandse wegen te rijden, niet op een speciaal ingerichte accommodatie mogen rijden. Je mag met een groep standaard motoren wel op de A-28 langs het TT-Circuit Assen rijden, maar er niet op”. Bureaucratisch geneuzel ten top dus. Maar zijn we dat anders gewend?

abonneer gratis!!!

Abonneer gratis op onze maillinglist en word automatisch op de hoogte gebracht wanneer er weer iets interessant is te lezen.