Lezersfiets: Triumph 5TA Speed Twin

[slideshow id=41]
“Deze motor vond ik bij toeval,” zegt Arnaud Denninghoff. Arnaud is de eigenaar van deze supermooie en originele Triumph T5A Speed Twin en is al met tweewielers bezig vanaf dat hij zo’n ding vast kon houden. Dat moet ongeveer net na de driewielerperiode geweest zijn en de fiets met zijwieltjes…

Arnaud gaat verder: “Twee jaar geleden werkte ik bij Dieseko in Sliedrecht en sprak in de pauze met een oud werknemer. Het gesprek ging bij mij natuurlijk weer over motoren en het kwam ter sprake dat hij nog een oude motor in de weg had staan die weg moest. En in die tijd zocht ik net een andere motor om te sleutelen.”

Dat Arnaud snel naar de motor ging kijken, is natuurlijk geen verassing. Wel de staat waar de motor zich in bevond: “Ik zag dat deze motor maar vijfduizend kilometer had gelopen en in goede staat was. Ik keek de olie na, startte het ding en ben meteen gaan rijden.” Hoewel er in die tijd nog nauwelijks autosnelwegen in Engeland waren, ging de Triumph nu meteen de autosnelweg op. “Tachtig mijl liep hij,” vertelt Arnaud. “Hij reed als een nieuwe motor en kwam zelfs in het ‘moderne’ verkeer goed mee. ‘Niet verkeerd voor een beestje van vijftig jaar oud’, dacht ik bij mezelf.  

De rit ging via Hemo Motoren in Hekkelingen bij Spijkenisse – voor nieuwe bougies en verse olie – naar huis in Nieuwekerk ad IJssel.

Arnaud gaat deze motor natuurlijk niet restaureren. Het ding is in unieke ongerestaureerde staat met zelfs origineel gereedschap, werkplaatshandboek en alle reparatie- en onderhoudsbonnen. Een complete historie is aanwezig. “Dat wordt dus alleen maar poetsen, ” denkt de eigenaar van de motorklassiek.nl lezersfiets.


En hoe zit het met jouw motor?

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!