Classic Motorraces in Wemeldinge

Parade van alle Zeeuwse Coureurs

Het is een bijzondere editie van de klassieke motorraces in Wemeldinge, op zaterdag 14 juni. Eentje waar je als motorsportliefhebber natuurlijk wel bij moet zijn geweest, want wanneer heb je tenslotte weer de kans om de twintigste editie van het motorsportevenement mee te maken? Nooit meer toch?

De races over het Kanaalcircuit aan de Hovijweg hebben dus een extra feestelijk tintje. In negen klassen wordt er op de motor gestreden om de titel. Vanaf de snerpende 50 cc-tjes tot de spectaculaire zware klappen makende zijspannen. Merken rijden als NSU, Norton, Gilera of Aermacchi. Ze zijn er allemaal. Maar ook Ducati, Honda en Yamaha ontbreken niet.

Maar dit jaar is er dus een speciale parade. Met een Zeeuws tintje! Vele oud coureurs uit het wegraceverleden hebben hun pothelm weer van de zolder gepakt en hun klassieke racepak weer ingevet. Grote Zeeuwse namen van vroeger hebben hun motor weer tevoorschijn getoverd en zullen hem op 14 juni weer flink warm laten draaien. Meer dan 60 coureurs hebben zich al aangemeld voor de parade, en de enthousiaste reacties stromen nog steeds binnen. En dit samen met de Zeeuwse coureurs uit het heden. Van de 16-jarige Max van Schoonhoven, tot de 76-jarige Dick van Klooster. U komt ze allemaal tegen, in Wemeldinge.

Zoals ieder jaar is het rennerskwartier vrij toegankelijk. Helemaal terug in de sfeer van decennia geleden. Van de laatste voorbereiding of reparatie, het warmdraaien van de, tot aan de finish toe.

De trainingen beginnen om 10 uur. De races zelf om 12.30 uur. En de huldiging rond een uur of vijf. De klassieke motorraces van de Stichting ProMotor Zeeland in Wemeldinge worden ondersteund door de Historische Motorsport Vereniging.

Voor maar 5 euro per persoon kun je meegenieten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Komt je zelf op de klassieke motor of caféracer? Dan mag je parkeren op de speciale parkeerplaats.  Meer informatie over de klassieke motorraces is te vinden op www.promotorzeeland.nl.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!