Bikers’ Classics op Francorchamps

[MEDIA=12]
Tussen 4 en 6 juli stond Francorchamps opnieuw boordevol met historische motoren en talloze liefhebbers. Michel Engelen van @Mikes Photography (atmikes.be) was er voor Motor Klassiek en kwam terug met digitale winkelwagentjes vol met plaatjes.

Geen gebrek aan deelnemers tijdens deze editie, In de Padocks zijn de vele team druk bezig met het voorbereiden en optimaal houden van hun juweeltes op 2 wielen: Norton Manx, Ducati, BSA, Moto Guzzi, BMW, de Honda CBX met zijn 6 cilinders en nog veel andere exoten waarbij sommigen altijd tot de verbeelding zullen blijven spreken.

Het circuit van Francorchamps heeft door zijn unieke parcours iets aparts waardoor bijna iedereen uit het classic (en race) milieu hier zeker wil aanwezig zijn, dat het circuit ook voor de GP F1 in gebruik is brengt hier natuurlijk nog iets mythisch aan toe.
Tijdens ons bezoek merken we heel veel bekenden op, Dieter Brown die je hier kan zien tijdens een drukke signeersessie en Leah Gourlay, een onmiskenbare snelheidsduivel die tijdens de 4h classic races helemaal vanachter mocht vertrekken, maar bij de eerste bocht toch al 65 procent van zijn tegenstanders had ingehaald! Toen hij bij het einde van de race merkte dat iemand hem van de eerste plaats wou wippen, ging hij snel terug met zijn motor de track op om er nog een rondje voorsprong op zijn concurrenten bij te doen. Zelfs voor de foto kon hij niet blijven stilstaan!
Ook zien we hier Randy Mamola zijn Suzuki klaarstaan voor de race. 

Geen francorchamps zonder regen, na dagen racen op droog parcours ligt er een hoop smurrie en rubber op het asfalt, mix dit met wat lichte regen en zoals je wel weet krijg je dan een mooie glijbaan, na de eerste druppels volgde dan natuurlijk ook snel de eerste schuivers.

Uw fotograaf ter plaatse groet u en zegt: tot in Chimay!

[autoviewer=48,568,450]
LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!