Youngtimers. Altijd goed?

 Statistisch gezien zijn wij motorrijders jonge goden van nog geen 50 jaar j. En onze motorfietsen vertegenwoordigen een aanzienlijke waarde. Feitelijk rijden we weinig solo, want Oompje Rabo rijdt vaak mee. Mijn zoon is nu net zo oud als dat ik ooit was en heeft ook een motorfiets gekocht. Een Jawa. Voor 300 euro. Dat walmende konijn geeft hem meer vrijheid dan een OV jaarkaart.

En daar was het ons ooit toch ook om begonnen? Dat zet je aan het denken. Wat moet een motorfiets kosten voordat je er motorpret mee kunt hebben? Zo kom je dan weer eens op een idee. Want de Guzzi moest toch gereviseerd. Als je dan een goedkope motor erbij koopt, dan hoef je je niet te haasten bij de revisie. En bovendien is elk excuus om er een motor bij te kopen een goed excuus. Een avondje rondlummelen op Marktplaats leerde dat een motor zomaar 500 euro of meer kon kosten. Maar omdat dat digitale gedoe toch nooit wat wordt ging de reis naar Brummen, vier kilometer verder op. Daar zit motorsloop Woesthoff .

En laat Joost nu ook motorfietsen verkopen.

 

”Motorrijden is lifestyle. Dat moet er natuurlijk wel gelikt uit zien. En dan wil je voor de buren niet aankomen kakken op een twaalf jaar ouwe motor.

Dat geldt ook voor jonge lui die vroeger op iets ouds en goedkoops begonnen. Daarom zijn heel veel prima motoren onverkoopbaar. Ook omdat mensen er nog geld voor denken te krijgen. Als ze hun motor een paar jaar hebben geprobeerd te verkopen, dan komt hij bij mij terecht.

Voor weinig. Dan verkoop ik hem door voor iets meer. Ik heb een klant die heeft hier al een motor voor zichzelf, eentje voor zijn vrouw en een voor elk van zijn drie dochters gekocht. Allemaal blauwe.  Iedereen blij.” Garantie heb je niet wanneer je bij Joost koopt. Hij adviseert wel dat je je nieuwe aankoop even een beurtje geeft.

Maar als er wat echt raars is, dan is hij aanspreekbaar. Alleen van consumentisme krijgt hij schilfertjes tussen zijn vingers. Er was iemand die verhaal kwam halen: “Zijn accu was stuk. Er moest een nieuwe komen. Anders zou hij Tros Radar en zijn rechtsbijstandverzekeraar op me afsturen. Ik heb hem het erf af gezet.”

Misschien is het een goede marketingkreet: “Koop op de Sloop”. En onze twee fotomodellen? Voor ongeveer dan 1500 euro ben je spekkoper.  Niks mis mee.

Meer info: www.woesthoff.com

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!