Online schorsen

online schorsen kenteken
Als je bromfiets langere tijd niet op de weg komt, is het handig te schorsen en zo diverse verplichtingen te voorkomen
Het gebruik van internet voor overheidsdiensten heeft zo zijn voordelen, dat mag duidelijk zijn. Ga maar eens na hoe snel u nu al belasting kunt betalen. En ook het feit dat sinds kort de schorsing van uw kenteken online te regelen is via de website van de RDW (www.rdw.nl) kan wat ons betreft alleen maar voordelen opleveren.


Sowieso maakt dat een extra rit naar het postkantoor overbodig, wanneer u bijvoorbeeld uw motor de winterstalling in zet en op die manier verschoont wilt blijven van de eventuele belasting- en verzekeringsplicht rondom dit voertuig. Voor die online schorsing heeft u kenteken, voertuigidentificatienummer en uw burgerservicenummer nodig. Ondanks het volledig geautomatiseerde systeem is het echter nog steeds niet gratis, maar betaalt u bijvoorbeeld voor een schorsing van een auto van vijftien jaar en ouder of een motorfiets € 23,90. Kijk voor meer mogelijkheden en tarieven maar even op de website van de RDW. Betalen doet u met iDEAL, hiervoor heeft u een internetrekening nodig bij een bij iDEAL aangesloten bank en uw DigiD.

Na het online schorsen mag het bewuste voertuig niet meer op de openbare weg staan of rijden, zoals u weet. Maar online is de schorsing op elk moment – deze keer wel kosteloos – weer op te heffen. De gebruikelijke verplichtingen gaan dan wel weer gelden.

RDW: “Belangrijk voordeel bij het verlengen van een schorsing is dat het dan mogelijk is om maximaal zes weken voor afloop van de huidige schorsing, de schorsing te verlengen. De nieuwe einddatum wordt dan de einddatum van de huidige schorsing plus een jaar. Dus niet de aanvraagdatum plus een jaar, zoals bij verlengen op het postkantoor.” Voordelen dus!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!