Grote drukte bij ZZ Raceshow

Afgelopen zaterdag 28 januari mocht het bestuur van de Stichting ZZ Races zich verheugen op een grote publieke belangstelling tijdens de raceshow. Deze show was evenals vorige keren bedoeld als voorbereiding (“opwarmertje”) voor de ZZ Races. Deze vinden plaats op zaterdag 16 juni 2012 op het langste stratencircuit van Nederland tussen ’t Zandt en Zeerijp. Dit circuit is ook wel bekend als het “Eiland Man in het klein”.

Ruim 450 bezoekers lieten deze gelegenheid niet onbenut om de 15 motoren uitgebreid te bekijken. Uiteraard waren ook de deelnemende coureurs aanwezig om tekst en uitleg te geven. Zo was onder andere Alex Siertsema uit Nuis aanwezig met een hele bijzondere Peeren-Honda CB 450 uit 1968. Ook de originele Grand Prix Kawasaki-racer uit 1970 van Theo Louwes uit Hoogezand was in volle glorie te bewonderen. In groot contrast hiermee stond de ‘tuinvondst’ van Jan Bijl uit Leermens. Zijn Yamaha RD 350 werd geshowed in ongerestaureerde staat. Er zullen nog vele uurtjes aan deze machine gewerkt moeten  worden om de machine voor 16 juni raceklaar te krijgen.

 

Niet alleen deelnemers aan de jaren ’70 klasse waren present. Zij zullen de demo rijden onder aanvoering van Wil Hartog – de witte reus uit Abbekerk. Ook van alle klassen van de HMV waren rijders en motoren present. Een willekeurige selectie : Peter de Jong uit Bierum liet zijn MV Agusta RS 125 zien en Klaas Vaatstra was er met twee motoren: een Eysink Villiers 125 uit 1938 en een 50 cc Eysink MV50, Jacob Imminga uit Delfzijl had zijn Ducati 250 Mach I uit 1965 meegenomen.

Een aparte hoek was ingericht met schaalmodellen van Dick van Dijk. Zijn modellen zijn niet alleen een exacte weergave van de originele racers, maar er staat tevens een  handtekening op van de coureur die er vroeger mee geraced heeft.

Ook werden er films en foto’s van voorgaande editie’s getoond om zo het sfeertje nog extra weer te geven. Zo kon het publiek onder het genot van een kop koffie even rustig met elkaar bijpraten.

Al met al kijkt het bestuur van de ZZ Races terug op een zeer geslaagde Raceshow.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste verhalen 😎

We sturen je geen spam en houden je e-mailadres geheim!